2 опаковки бисквити (по 220 г)
3 яйца
1 ч.ч. захар
2 с.л. нишесте
2 ванилии
500 мл прясно мляко
125 гр меко масло
Бисквитите се натрошават, жълтъците се отделят от белтъците, а прясното мляко се затопля. През това време се разбъркват жълтъците, захарта, нишестето и ванилиите. Прибавя се малко от топлото мляко. Когато сместа стане гладка, се прибавя при останалото мляко (което е дръпнато от огъня). Връща се на огъня, бърка се непрекъснато и когато се сгъсти, е готово. Оставя се малко да изстине.
През това време се разбива мекото масло. Прибавя се към ваниловия крем, добавят се и бисквитите. Всичко се разбърква много добре. Изсипва се в съд по ваш избор, покрива се с фолио и престоява в хладилника за денонощие.
На следващия ден се разбиват белтъците с малко пудра захар, докато станат на сняг и се декорира тортата. Аз обаче украсих тортата с разбита сладкарска сметана, а елхичките направих от вафлени фунийки за сладолед, оцветена сметана и перлички (може да ги украсите с бонбони или цветен кокос).
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.