агнешко бутче;
пресен лук и чесън;
червен пипер;
черен пипер на зърна и смлян;
сол;
магданоз за украса.
Съд: дълбок- 3,7 до 5,8 л.; синхроклик.
Подготовка: Бутчето се нарязва на много едри парчета; лукът и чесънът също се нарязват на едро. Месото се слага в съда.Налива се вода, така че да покрие месото. Поставя се синхроклика.
Начин на приготвяне: Съдът се слага на студения котлон (печка) и той се включва на най-силната степен на загряване. След като излезе червения щифт, котлонът се намалява на най-слабата степен на загряване и така съдът се оставя на котлона около 40 минути, след което месото вече е готово. Месото се изважда и се поставя в тавичка „лазаниера”, като преди това всяко парче се намазва с подправка за печено агне и с червен пипер, а на дъното на тавичката се слагат нарязания лук и чесъна. Посолява се с подправките и всичко се залива с бульона, в който се е варило агнешкото.След това тавичката се поставя във фурната само за зачервяването на агнешкото за около 10 минути. Наздраве! Приятен апетит!
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.