Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
400-450 г тънко нарязано свинско контрафиле
1 топка моцарела (125 г)
няколко сушени домата (мариновани)
2 с.л. босилково песто
2 с.л. горчица
2 с.л. олио (или зехтин)
пресен риган
сол
черен пипер на вкус

Смесваме горчицата и пестото заедно с мазнината, черния пипер (при необходимост и сол) и разбъркваме добре. С получената смес намазваме филенцата от двете страни и ги оставяме да се мариноват поне за 2-3 часа. Запечатваме ги на силно сгорещен грил-тиган за около минута от всяка страна.

Подреждаме филенцата в тавичка и върху всяко поставяме по няколко парченца сушен домат и листенца риган. Отгоре нареждаме резените моцарела. Печем в силно загрята фурна около 10-12 минути, докато моцарелата добие леко златист цвят и се разтопи.

Времето за обработка, както на тиган, така и във фурната, може да варира в зависимост от дебелината на филетата. Поднесете със свежа салата и бяло сухо вино.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче