Необходими продукти:
- 1 с.л. прясно мляко
- 1 филия хляб без кората, начупена
- 700 г свинска кайма
- 1 ч.л. копър, наситнен
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 4 скилидки чесън, пресовани
- Сол
- Черен пипер
- 200 г краве сирене
- 2 с.л. зехтин
- 800 г домати от консерва
- 1 ч.л. захар
- 2 ч.л. оцет
- 500 г спагети
- 3 глави пресен лук, нарязани на ситно
- 1 люта чушка, почистена от семките и нарязана на ситно
- Пармезан, настърган
- 1/2 връзка босилек
Начин на приготвяне:
- В голяма купа добавете млякото и хляба и ги оставете настрана за 5 мин., докато хлябът попие цялото мляко.
- Добавете каймата, копъра, лютия червен пипер, половината чесън, малко сол и черен пипер.
- Объркайте сместа с ръце, докато всички съставки се смесят напълно.
- Оформете 20 броя (приблизително) кръгли кюфтета. В средата на всяко кюфте добавете кубче сирене и омесете отново, за да го покрие каймата.
- Загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на среден огън.
- Добавете кюфтетата и ги пържете за 4-5 мин., като ги обръщате от време на време докато се изпържат хубаво и станат златисти от всички страни.
- Добавете останалия зехтин и чесъна, нарязаните домати, захарта и оцета. Гответе около 2 мин., или докато сосът се сгъсти.
- Междувременно поставете тенджера с 4 литра вода на силен огън и я оставете да заври.
- Добавете 1 с.л. сол и изсипете спагетите. Гответе според указанията на опаковката, като бъркате непрекъснато.
- Когато са готови, отцедете ги от водата и ги върнете в тенджерата като добавите и соса от тигана. Поръсете с пресния лук и лютата чушка. Разбъркайте добре.
- Прехвърлете спагетите в чиния за сервиране и подредете кюфтенцата отгоре, за да изглежда ястието по-красиво.
- Сервирайте с настърган пармезан и натрошено сирене, босилек или други пресни подправки.