Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладки картофи по селски

Подходящи за гарнитура или лек обяд

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
15’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г сладки картофи
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. мащерка
  • 1 с.л. риган
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се измиват и нарязват на по-едри кубчета заедно с кората.
  2. Смесват се със зехтина и всички подправки в купа. Объркват се добре, за да се овкусят равномерно.
  3. Нареждат се върху тава с хартия за печене на разстояние един от друг.
  4. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути или до приятен златист загар.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер червен пипер мащерка риган сладки картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче