Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 стрък пресен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. прясна мента, наситнена
- 1 с.л. копър, наситнен
- 200 г спанак, замразен
- сол
- черен пипер
- 50 г масло, разтопено
- 4 филийки хляб
- 150 г твърда моцарела, настъргана
- 150 г краве сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Добавете пресния лук, нарязан на ситно, чесъна и спанака, и разбъркайте. Сотирайте зеленчуците с подправките за около 3 мин.
- Отстранете от огъня за около 5 мин.
- В друг тиган на умерен огън поставете филийките, като ги намажете от едната страна с разтопеното масло. Запечете ги с намаслената част надолу. От горната страната на две от тях поставете половината от настърганата моцарела, после спаначената смес и накрая кравето сирене. Върху сиренето поръсете с останалата част от моцарелата. Захлупете с другите две филийки, върху които няма плънка.
- Печете двата сандвича за по около 3 мин. на страна. Разрежете по диагонал и сервирайте на дъска с гарнитура от картофен чипс.
ИЗБРАНО