Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сандвич със спанак и сирена

Свежа закуска за цялото семейство

2’ Подготовка
10’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. прясна мента, наситнена
  • 1 с.л. копър, наситнен
  • 200 г спанак, замразен
  • сол
  • черен пипер
  • 50 г масло, разтопено
  • 4 филийки хляб
  • 150 г твърда моцарела, настъргана
  • 150 г краве сирене, натрошено

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Добавете пресния лук, нарязан на ситно, чесъна и спанака, и разбъркайте. Сотирайте зеленчуците с подправките за около 3 мин.
  2. Отстранете от огъня за около 5 мин.
  3. В друг тиган на умерен огън поставете филийките, като ги намажете от едната страна с разтопеното масло. Запечете ги с намаслената част надолу. От горната страната на две от тях поставете половината от настърганата моцарела, после спаначената смес и накрая кравето сирене. Върху сиренето поръсете с останалата част от моцарелата. Захлупете с другите две филийки, върху които няма плънка.
  4. Печете двата сандвича за по около 3 мин. на страна. Разрежете по диагонал и сервирайте на дъска с гарнитура от картофен чипс.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън сол черен пипер пресен лук пресен копър прясна мента хляб краве сирене моцарела спанак

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче