Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата от нахут с печен чесън и балсамова редукция

От magecreations magecreations
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност


Печени зелени чушки,
Розови домати,
Нахут,
Магданоз,
1 глава чесън,
Балсамико оцет, Зехтин и сол

Като за начало увийте в алуминиево фолио главата чесън (неизчистена) и печете 30 минути на 180 градуса. След това извадете изпечените скилидки от обелките. Балсамовата редукция пригответе като загрявате балсамико оцета в тефлонов тиган или джезве, докато течността се редуцира на половина. Нарежете доматите на полумесеци и печените чушки на ивици. Добавете нахута, който може да бъде от консерва или предварително накиснат и сварен. Добавете запечените скилидки чесън нарязани на флейки или цели. Накрая залейте с балсамовата редукция, зехтина и сол на вкус и разбъркайте добре.

Добър апетит и наздраве!!!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън домати магданоз балсамов оцет нахут чушка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче