Необходими продукти:
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.л. едрозърнеста горчица
- 1 с.л. балсамов оцет
- Зехтин
- Една средна глава цвекло, сварена
- Топка моцарела
- Босилеково песто
Начин на приготвяне:
- Нарежете цвеклото на 0.5 см кръгчета.
- Подредете ги в чиния, като може да следвате класическата визия на салатата, редувайки парче цвекло с парче от сиренето. Ние обаче ви предлагаме да наредите кръгчетата от зеленчука на дъното на плоска чиния, да ги подправите със сол и черен пипер, след което отгоре да сложите моцарелата, нарязана на резени.
- Направете винегрет като разбъркате заедно първо балсамовия оцет и горчицата, след което добавита на тънка струйка зехтина.
- Преди сервиране овкусете салатата с винегрета и сложете тук-таме босилековото песто.
ИЗБРАНО