Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата капрезе с цвекло

Една различна визия и вкус

10’ Подготовка
0’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • Зехтин
  • Една средна глава цвекло, сварена
  • Топка моцарела
  • Босилеково песто

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете цвеклото на 0.5 см кръгчета.
  2. Подредете ги в чиния, като може да следвате класическата визия на салатата, редувайки парче цвекло с парче от сиренето. Ние обаче ви предлагаме да наредите кръгчетата от зеленчука на дъното на плоска чиния, да ги подправите със сол и черен пипер, след което отгоре да сложите моцарелата, нарязана на резени.
  3. Направете винегрет като разбъркате заедно първо балсамовия оцет и горчицата, след което добавита на тънка струйка зехтина.
  4. Преди сервиране овкусете салатата с винегрета и сложете тук-таме босилековото песто.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер горчица моцарела цвекло босилек балсамов оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче