4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. - смес от кисело мляко и прясно мляко
1 пакетче бакпулвер
2 ч.ч. брашно
1/ ч.ч. олио
50 гр краве масло
1/2 лимон и кората (настъргана)
4-5 големи праскови
Всички съставки се смесват и се разбиват. Сладкишът се пече в подмазана тавичка на 200° около 30 минути, проверява се с клечица кога е готово (клечицата да е суха).
По желание сладкишът се поръсва с пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО