за тестото:
около 1 кг брашно
1 суха мая на Йоткер
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2-3 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 кофичка кисело мляко с 1 ч.л. сода бикарбонат в него
1 яйце
200 мл прясно мляко
за плънката:
доматено пюре
пушен бекон
бут
царевица
гъби (есенен пачи крак)
кисели краставички
маслини
лук на кръгчета
топено сирене
кашкавал
Брашното и сухите съставки се разбъркват в голяма тава или купа. Прави се кладенче и се добавят останалите. Замесва се меко тесто, което престоява на стайна температура около 30 минути.
После се разпределя тестото по тавите, като се разточва кора по формата на тавата. Тестото се намазва с доматено пюре, добавят се пушен бекон, бут, царевица, гъби, кисели краставички, маслини, лук на кръгчета, топено сирене.
Пиците се оставят да втасат отново, както са с продуктите, след което се пекат в загрята фурна. Като се запекат, се поръсват с кашкавал и се връщат във фурната. Готови са, когато кашкавалът се разтопи.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.