50 г пълнозърнесто брашно
70 г бяло брашно (и 1 с.л. за разточване)
70 мл вода
1 с.л. олио
щипка сол
2 г прясна мая за хляб
За пълнеж:
доматено пюре
кашкавал
бекон
сух босилек
От водата, олиото, солта, маята и брашното се замесва тесто. Разточва се на малки кръгчета и се увива на покрити с алуминиево фолио и намазани с олио фунийки. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна в тава, намазана с мазнина за 10 минути.
Изваждат се фунийките, добавя се по 1/2 к.л. доматено пюре във фунийка, парченце кашкавал бекон, поръсват се с босилек и се слагат отново във фурната за 2-3 минути, колкото да се разтопи кашкавала. От тази смес излизат 6 фунийки.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО