Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

1 кг брашно
2 яйца
1 белтък
20 г мая - прясна
250 мл прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
6 с.л. олио
1 с.л. сол
1/2 с.л. захар


Омесва се тесто, което се оставя да втасва 30 минути на топло и покрито с кърпа. От тестото се късат топчета, разточват се на кори и с по-голяма чаша се изрязват кръгчета. Те се прегъват на две и след това още веднъж, като в долния край се притискат, за да се затворят добре.

Редят се в тава покрита с хартия за печене, като се започва от края на тавата. Втасва отново за още 30 мин. Намазва се с жълтък, олио и прясно мляко - по 1-2 ч.л. и се изпича. Поставям питката в студена фурна, включвам на 180 градуса на долен реотан за 25 минути и след това още 10-15 мин на двата реотана до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио яйца бяла захар прясно мляко прясна мая кисело мляко брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче