1 кг брашно
2 яйца
1 белтък
20 г мая - прясна
250 мл прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
6 с.л. олио
1 с.л. сол
1/2 с.л. захар
Омесва се тесто, което се оставя да втасва 30 минути на топло и покрито с кърпа. От тестото се късат топчета, разточват се на кори и с по-голяма чаша се изрязват кръгчета. Те се прегъват на две и след това още веднъж, като в долния край се притискат, за да се затворят добре.
Редят се в тава покрита с хартия за печене, като се започва от края на тавата. Втасва отново за още 30 мин. Намазва се с жълтък, олио и прясно мляко - по 1-2 ч.л. и се изпича. Поставям питката в студена фурна, включвам на 180 градуса на долен реотан за 25 минути и след това още 10-15 мин на двата реотана до готовност.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО