Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешко филе с кокосова панировка и сладко кисел сос

От Соня Шатева Соня Шатева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за 2 порции

    2 пилешки филета
    1/2 лимон
    черен пипер
    1 яйце
    1 с.л. соев сос
    1 с.л. царевично брашно
    3 с.л. кокосови стърготини
    1/2 ч.л. куркума
    1 с.л. масло
    1 с.л. зехтин


    филетата се наръсват със сока от лимона и черен пипер, престояват поне 20 минути
    приготва се панировката
    в чиния се с месват брашното, куркумата и кокосовите стърготини
    в друг съд се смесват яйцето и соевия сос, разбиват се добре с вилица
    в тиган се загряват маслото и зехтина
    филетата се потапят в яйцата, в кокосовата семс и отново в яйца
    пържат се от двете страни по 2-3 минути на средно към силен огън
    изваждат се в тавичка за печене*
    запичат се в предварително загрята на 200 С фурна за 4-5 минути

*това се прави за да не прегори коричката от кокос, а вътре да се сготви месото
сервират се със сладко- кисел сос и гарнитура
Сладко кисел сос с червени плодове

    може да се използва сладко от леко кисели плодове - кайсии, боровинки, вишни
    в случая плодовете са червен касис сварени на сладко
    сладкото се загрява с малко вода и се добавя лимов сок
    достатъчно е само да заври и да се разбърка
    прави се и на микровълновата

Сладко кисел сос  с домати


    1 с.л. кетчуп или доматено пюре се смесва с 1 с.л. соев сос, 2 с.л. оцет и 1 с.л. захар
    разбърква се и се загрява колкото да се получи еднородна смес
    може да се добави лют сос

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер пилешко лимон яйца царевично брашно соев сос куркума кокосови стърготини

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче