за 2 порции
2 пилешки филета
1/2 лимон
черен пипер
1 яйце
1 с.л. соев сос
1 с.л. царевично брашно
3 с.л. кокосови стърготини
1/2 ч.л. куркума
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин
филетата се наръсват със сока от лимона и черен пипер, престояват поне 20 минути
приготва се панировката
в чиния се с месват брашното, куркумата и кокосовите стърготини
в друг съд се смесват яйцето и соевия сос, разбиват се добре с вилица
в тиган се загряват маслото и зехтина
филетата се потапят в яйцата, в кокосовата семс и отново в яйца
пържат се от двете страни по 2-3 минути на средно към силен огън
изваждат се в тавичка за печене*
запичат се в предварително загрята на 200 С фурна за 4-5 минути
*това се прави за да не прегори коричката от кокос, а вътре да се сготви месото
сервират се със сладко- кисел сос и гарнитура
Сладко кисел сос с червени плодове
може да се използва сладко от леко кисели плодове - кайсии, боровинки, вишни
в случая плодовете са червен касис сварени на сладко
сладкото се загрява с малко вода и се добавя лимов сок
достатъчно е само да заври и да се разбърка
прави се и на микровълновата
Сладко кисел сос с домати
1 с.л. кетчуп или доматено пюре се смесва с 1 с.л. соев сос, 2 с.л. оцет и 1 с.л. захар
разбърква се и се загрява колкото да се получи еднородна смес
може да се добави лют сос
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност