Необходими продукти:
- 2 бр. пилешки гърди
- 2 яйца, разбити
- галета
- 2 с.л. царевично брашно
- сол
- зехтин
- черен пипер
- пресен магданоз
- домати от консерва
- 1 топка прясна моцарела
- 2 скилидки чесън, наситнени
- спагети, за гарнитура
Начин на приготвяне:
- Сварете 1 порция спагети в подсолена вода според инструкциите на опаковката и ги отцедете.
- Загрейте добре тиган с незалепващо покритие и запържете чесъна в 1 с.л. зехтин.
- Изсипете спагетите и ги запържете за 3-4 мин. заедно с 2 с.л. от доматите. Отделете ги настрана.
- Оваляйте пилешките гърди в смес от брашното, глаетата, малко сол и черен пипер.
- Потопете ги в разбитите яйца и ги запържете в 2 с.л. зехтин на умерен огън от двете страни.
- Когато са готови, не ги вадете от тигана, а ги обърнете още веднъж и сложете върху всяко парче месо по 1 с.л. от доматите и по един резен от прясната моцарела.
- Пригответе две чинии за сервиране и разделете спагетите равномерно между тях.
- Върху всяка порция сложете още 2-3 с.л. от доматите, а най-отгоре сервирайте и гърдите. Внимавайте при пренасянето от тигана в чиниите моцарелата да не падне.
- Поръсете с малко наситнен пресен магданоз.
ИЗБРАНО