Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пиле с моцарела и домати

Свежо решение за всички сезони

2’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди
  • 2 яйца, разбити
  • галета
  • 2 с.л. царевично брашно
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • пресен магданоз
  • домати от консерва
  • 1 топка прясна моцарела
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • спагети, за гарнитура

Начин на приготвяне:

  1. Сварете 1 порция спагети в подсолена вода според инструкциите на опаковката и ги отцедете.
  2. Загрейте добре тиган с незалепващо покритие и запържете чесъна в 1 с.л. зехтин.
  3. Изсипете спагетите и ги запържете за 3-4 мин. заедно с 2 с.л. от доматите. Отделете ги настрана.
  4. Оваляйте пилешките гърди в смес от брашното, глаетата, малко сол и черен пипер.
  5. Потопете ги в разбитите яйца и ги запържете в 2 с.л. зехтин на умерен огън от двете страни.
  6. Когато са готови, не ги вадете от тигана, а ги обърнете още веднъж и сложете върху всяко парче месо по 1 с.л. от доматите и по един резен от прясната моцарела.
  7. Пригответе две чинии за сервиране и разделете спагетите равномерно между тях.
  8. Върху всяка порция сложете още 2-3 с.л. от доматите, а най-отгоре сервирайте и гърдите. Внимавайте при пренасянето от тигана в чиниите моцарелата да не падне.
  9. Поръсете с малко наситнен пресен магданоз.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер домати пиле пресен магданоз яйца царевично брашно спагети паста моцарела галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче