3 с.л.захар
1 с.л.канела
100 г сладко от праскови
50 г едро натрошени лешници
За маслените бисквити:
125 г брашно
50 мл разтопено масло
50 мл студена вода
1 ампула ром
Тиквата печем, поръсена със захар и канела, на силна фурна до готовност. От брашното, маслото и водата замесваме тесто. Добавяме ампулата ром. Разточваме на половин сантиметър. Печем с хартия за печене на 180 градуса за 40 минути. Готовия маслен блат режем на квадрати - четири на четири сантиметра. Тиквата също режем на кубчета, малко по-малки от бисквитите. Върху всяко парче бисквита слагаме по едно парче тиква. Заливаме с по една лъжица сладко и поръсваме с лешниците (запечени на сух тиган). Сервираме по два броя.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО