Необходими продукти:
- 4 с.л. зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, смачкани
- ¼ ч.л. лют червен пипер на люспи
- 2 консерви по 400 г домати на кубчета
- 1 ч.л. захар
- 6 с.л. маскарпоне
- 4 пилешки гърди, нарязани на лентички
- 300 г пене
- 70 г зрял чедър, настърган
- 50 г твърда моцарела, настъргана
- ½ връзка магданоз, накълцана на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган на среден огън и запържете лука.
- Прибавете чесъна и лютия пипер и гответе още около минута.
- Изсипете доматите и захарта, след което овкусете със сол и черен пипер.
- Нека доматите врят непокрити за 20 мин., докато се сгъстят. Тогава сложете към тях маскарпонето.
- Загрейте една с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие. Овкусете пилето със сол и черен пипер. Запържете го за 5-7 мин.
- Загрейте фурната на 220 градуса.
- Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете я и я посипете с останалия зехтин.
- Прехвърлете пастата в средно голяма тава. Сложете пилешкото и соса, разбъркайте добре, отгоре поръсете с чедъра, моцарелата и магданоза.
- Печете 20 мин., или докато сирената се запекат.
- Сервирайте веднага.
ИЗБРАНО