Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Паста с пиле на фурна

Идеална бърза вечеря

30’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • ¼ ч.л. лют червен пипер на люспи
  • 2 консерви по 400 г домати на кубчета
  • 1 ч.л. захар
  • 6 с.л. маскарпоне
  • 4 пилешки гърди, нарязани на лентички
  • 300 г пене
  • 70 г зрял чедър, настърган
  • 50 г твърда моцарела, настъргана
  • ½ връзка магданоз, накълцана на ситно

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган на среден огън и запържете лука.
  2. Прибавете чесъна и лютия пипер и гответе още около минута.
  3. Изсипете доматите и захарта, след което овкусете със сол и черен пипер.
  4. Нека доматите врят непокрити за 20 мин., докато се сгъстят. Тогава сложете към тях маскарпонето.
  5. Загрейте една с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие. Овкусете пилето със сол и черен пипер. Запържете го за 5-7 мин.
  6. Загрейте фурната на 220 градуса.
  7. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете я и я посипете с останалия зехтин.
  8. Прехвърлете пастата в средно голяма тава. Сложете пилешкото и соса, разбъркайте добре, отгоре поръсете с чедъра, моцарелата и магданоза.
  9. Печете 20 мин., или докато сирената се запекат.
  10. Сервирайте веднага.

Дайте оценка:

Тагове: чесън лук домати магданоз пилешко маскарпоне паста моцарела чедър

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче