Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Паста с кремообразен чеснов сос

Много лесна за приготвяне и изключително вкусна

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г спагети или друг вид дълга паста
  • 20 г масло
  • 6 скилидки чесън, наситнени
  • 2 с.л. брашно
  • 150 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 200 мл сметана за готвене
  • 85 г пармезан, настърган
  • Шепа пресни листа от босилек, нарязани на едро

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Запазете една чаша от водата.
  2. През това време разтопете маслото в голям тиган и прибавете чесъна и 1 ч.л. черен пипер. Запържете за 5 мин., докато чесънът стане златист.
  3. Прибавете брашното и при непрекъснато бъркане трябва да се образува паста.
  4. Сипете бульона и бъркайте, докато стане на сос. Накрая прибавете сметаната и повечето от пармезана. Отново разбъркайте, за да се смеси всичко добре.
  5. Сложете пастата в соса и сипете малко от водата, в която сте я варили.
  6. Сервирайте ястието веднага, поръсено с пармезан и пресни листа босилек.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън бульон готварска сметана спагети пресен босилек пармезан брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче