Необходими продукти:
- 300 г спагети или друг вид дълга паста
- 20 г масло
- 6 скилидки чесън, наситнени
- 2 с.л. брашно
- 150 мл пилешки или зеленчуков бульон
- 200 мл сметана за готвене
- 85 г пармезан, настърган
- Шепа пресни листа от босилек, нарязани на едро
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Запазете една чаша от водата.
- През това време разтопете маслото в голям тиган и прибавете чесъна и 1 ч.л. черен пипер. Запържете за 5 мин., докато чесънът стане златист.
- Прибавете брашното и при непрекъснато бъркане трябва да се образува паста.
- Сипете бульона и бъркайте, докато стане на сос. Накрая прибавете сметаната и повечето от пармезана. Отново разбъркайте, за да се смеси всичко добре.
- Сложете пастата в соса и сипете малко от водата, в която сте я варили.
- Сервирайте ястието веднага, поръсено с пармезан и пресни листа босилек.
ИЗБРАНО