нектарини
150-200 мл сайдер от круша
2 пакетчета желатин (2 с.л.)
200 г къпини
4-5 супени лъжици захар
резени чипс от ябълка за украсата
Оставяме желатина да набъбне в 70-80 мл вода за половин час. През това време измиваме пъпешите, разрязваме на две, почистваме и слагаме в хладилника. В 100 мл вода кипваме къпините на котлона за 1-2 минути. След това на водна баня слагаме набъбналия желатин и захарта, докато се разтопят. Прибавяме кипнатите къпини, нектарините и сайдера към разтопената смес на огъня. Охлаждаме.
Напълваме вдлъбнатината на пъпешите (може да я издълбаем, колкото е нужно с лъжичка). Нареждаме чипса от ябълки, предварително потопени в желатиновата смес, по ръбовете на пъпешите (по желание), помагайки си с нож. Държим в хладилника за няколко часа, докато се желира. За да не замразим пъпешите, ги слагаме в хладилник, а не във фризер. Поднасяме на резени до 20 парчета. Ако е за квартетно парти - за всеки има половинка парти пъпеш с лъжица.
ИЗБРАНО