1 яйце
2-3 с.л. брашно
60 мл бира или газирана вода
120 г сирене
50 г кашкавал, крема или друго сирене по ваш избор
копър и черен пипер на вкус
олио за пържене
Измийте добре и подсушете цветовете, махнете тичинките. Намачкайте или настържете сирената и добавете подправките. Разбийте яйцето, добавете брашното и бирата (газираната вода) до получаване на рядка кашичка. Напълнете цветовете със сместа от сирене, потопете ги в яйчената смес и изпържете до златисто. Отцедете върху кухненска хартия, поставена на решетка. Може да ги сервирате и с млечно-чеснов сос.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО