Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пикантна салата от пържен патладжан и чушки

Лятна феерия от вкусове

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
45’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г микс от зелени салати
  • 1 патладжан
  • 1 червена чушка
  • 1 люта чушка, почистена, наситнена
  • 50 г натрошени орехи
  • 1 с.л. кориандър
  • 1 ч.л. захар
  • Зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • Сусамово олио
  • Сол и черен пипер
  • 2 с.л. зърна от нар
  • 1/2 лимон

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Патладжанът се нарязва на дребно, слага се в купа, посолява се и се оставя да престои 20 минути, за да си пусне водата.
  2. Фурната се загрява на 200 градуса на фукнция "грил". Чушката се намазва с мако зехтин и се слага за 15 мин. да се изпече. Слага се за 10-15 мин. в малка тенджерка с капак и после се обелва. Махат й се семената и се нарязва на ситно.
  3. Патладжаните се подсушават и се запържват в сгорещен тиган без мазнина.
  4. В купичка се смесват сокът от 1/2 лимон, захарта, кориандърът, сол и черен пипер, чесънът, 1-2 с.л. зехтин и още толкова сусамово масло. Всичко се разбърква.
  5. В салатна купа се смесват миксът от зелени салати, чушката, патладжанът, наситнената люта чушка, натрошените орехи и всичко се залива с дресинга.
  6. Салатата се разбърква и се поръсва със зърната от нар. Охлажда се в хладилник за 15 мин.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер кориандър салата купа люти чушки червени чушки кафява захар лимонов сок патладжан орехи нар сусамово олио

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче