Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за бира: Картофки "Айдахо"

Представяме ви една класическа американска рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 10 картофа, за предпочитане пресни или с тънка ципа
  • 250 мл зехтин екстра върджин
  • 1 връзка копър
  • 1 връзка магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • Оригинален сос TABASCO®, червен
  • Сол на вкус

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се измиват много добре без да се белят. Нарязват се на осминки и се слагат в тенджера със студена подсолена вода.
  2. Слагат се на силен огън и след завиране на водата се варят за 3 мин. Съдът се сваля от котлона, течността се излива и картофите се оставят да изстинат.
  3. В купа се смесват зехтинът, солта, наситнените копър и магданоз, както и пресованият чесън. Добавя се и табаското.
  4. Загрява се фурната на 200 градуса.
  5. Резените картофи се потапят един по един в зехтинената смес и се нареждат върху хартия за печене в подходяща тава, така че да са равномерно разпределени на един слой. Ако се налага, приготвят се две тави.
  6. Картофките "Айдахо" се пекат за 15-20 мин. и се поднасят с различни сосове и студена бира.

Наздраве и да ви е сладко! Консумирайте с удоволствие и мярка.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън магданоз копър картофи сос "Табаско"

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче