Необходими продукти:
- 10 картофа, за предпочитане пресни или с тънка ципа
- 250 мл зехтин екстра върджин
- 1 връзка копър
- 1 връзка магданоз
- 3 скилидки чесън
- Оригинален сос TABASCO®, червен
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Картофите се измиват много добре без да се белят. Нарязват се на осминки и се слагат в тенджера със студена подсолена вода.
- Слагат се на силен огън и след завиране на водата се варят за 3 мин. Съдът се сваля от котлона, течността се излива и картофите се оставят да изстинат.
- В купа се смесват зехтинът, солта, наситнените копър и магданоз, както и пресованият чесън. Добавя се и табаското.
- Загрява се фурната на 200 градуса.
- Резените картофи се потапят един по един в зехтинената смес и се нареждат върху хартия за печене в подходяща тава, така че да са равномерно разпределени на един слой. Ако се налага, приготвят се две тави.
- Картофките "Айдахо" се пекат за 15-20 мин. и се поднасят с различни сосове и студена бира.
Наздраве и да ви е сладко! Консумирайте с удоволствие и мярка.