Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за бира: Пържен лук

У дома излиза по-евтино и се приготвя за минути

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 глави кромид лук
  • 250 г прясно мляко
  • 30 мл ябълков оцет
  • 150 г брашно
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • Сол
  • 800 мл олио, за пържене

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете оцета и млякото.
  2. Нарежете лука на тънки ленти, изсипете ги в купата и разбъркайте всичко.
  3. Покрийте съда със стреч фолио и го оставете в хладилника за поне 3 часа.
  4. Използвайте касеролка, дълбок тиган или алуминиева тенджерка, напълнете съда с олиото и го оставете да се загрее, докато мазнината се нагорещи.
  5. В подходящ съд смесете брашното, червения пипер, солта и бакпулвера.
  6. Изстискайте добре лука, за да изцедите излишното прясно мляко.
  7. Овъргаляйте го в брашняната смес и пържете на порции за по 8 мин. всяка.
  8. Отцедете готовите резенчета лук върху кухненска хартия и сервирайте с чаша студена бира.

Купете чаши и кани

Една кухня не може да съществува без чаши и кани. Те са необходимост във всеки дом, отличен подарък за ценители, както и красив акцент към трапезата, подчертаващ стила и афинитета към детайлите.

 

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер олио ябълков оцет прясно мляко бакпулвер кромид лук брашно