Необходими продукти:
- 2 глави кромид лук
- 250 г прясно мляко
- 30 мл ябълков оцет
- 150 г брашно
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- Сол
- 800 мл олио, за пържене
Начин на приготвяне:
- В купа смесете оцета и млякото.
- Нарежете лука на тънки ленти, изсипете ги в купата и разбъркайте всичко.
- Покрийте съда със стреч фолио и го оставете в хладилника за поне 3 часа.
- Използвайте касеролка, дълбок тиган или алуминиева тенджерка, напълнете съда с олиото и го оставете да се загрее, докато мазнината се нагорещи.
- В подходящ съд смесете брашното, червения пипер, солта и бакпулвера.
- Изстискайте добре лука, за да изцедите излишното прясно мляко.
- Овъргаляйте го в брашняната смес и пържете на порции за по 8 мин. всяка.
- Отцедете готовите резенчета лук върху кухненска хартия и сервирайте с чаша студена бира.