Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за бира: Рибни крокети

Заредете фризера и ги пържете, когато ви се прииска

2’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Посочените тук количества са за едно хранене, но тъй като предлагаме и съвет как да си съхраните по-голямо количество от крокетите за "черни дни", когато не ви се готви или просто бързате, игнорирайте тези мерки и си направете повече заготовка като все пак следите пропорциите между отделните съставки. Хрупкавите малки хапки, топчета или кюфтенца, според формата, в която ги омесите, са лесни за приготвяне и замразени. Трябва ви само тиган и не голямо количество мазнина за пържене.

Необходими продукти:

  • 300 г риба, печена или пържена, без костите и кожата
  • 2 с.л. крема сирене
  • сок от лайм, от 1 лайм
  • кора от лайм, от 1 лайм
  • 2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
  • 2 с.л. копър, нарязан на ситно
  • сол
  • пипер
  • 300 г галета
  • 200 г брашно
  • 3 яйца
  • олио или зехтин за пържене
  • майонеза, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Отстранете кожата и костите от рибата.
  2. Поставете парчетата риба в купа и добавете останалите продукти (без тези за панировката).
  3. Разбъркайте с вилица и леко намачкайте, докато сместа се слепне добре.
  4. Навлажнете ръцете си и оформете от сместа крокетите според предпочитаната от вас форма. Прехвърлете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете във фризер за поне 3 часа. Могат да се съхраняват замразени до 2 месеца.
  5. Извадете крокетите от фризера. Оваляйте ги първо в брашното, след това ги потопете в леко разбърканите яйца и след това ги оваляйте в галетата.
  6. Използвайте плитък и шорок тиган. Сложете зехтин, като мазнината трябва да покрива около 2 см от дъното и да е загрята на около 180 градуса.
  7. Пържете крокетите до златистокафяво, или докато станат хрупкави.
  8. Извадете ги от тигана и ги оставете да се отцедят върху чиния, покрита с няколко слоя кухненска хартия.
  9. Сервирайте с малко майонеза.

 

Дайте оценка:

Тагове: риба сол черен пипер олио магданоз копър яйца крема сирене бяло брашно лайм галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче