Необходими продукти:
- 1 чаша фини овесени ядки
- 2 чаши прясно мляко (или растителна алтернатива — бадемово, овесено)
- 1 с.л. мед или кленов сироп
- 1 ч.л. ванилов екстракт (по желание)
- 10-12 пресни ягоди
- 1/2 чаша боровинки
- 1/4 чаша нарязани на едро орехи
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- В малка тенджера изсипете млякото и го загрейте на умерен огън, докато започне леко да къкри. Добавете щипка сол и изсипете овесените ядки. Намалете котлона и бъркайте периодично, за да не залепнат. Варете около 5-7 минути, докато кашата се сгъсти.
- Свалете от огъня и добавете меда (или кленовия сироп) и ванилията. Разбъркайте добре, за да се смесят ароматите.
- Разпределете овесената каша в купички. Отгоре подредете нарязаните на четвъртинки ягоди, боровинките и орехите. За финален щрих може да добавите още малко мед или няколко капки лимонов сок за свежест.
- Поднесете кашата топла за закуска или като питателен следобеден десерт.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО