Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Авокадо тост с пушена сьомга

За допълнително омега-3

10’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филийки хляб по избор
  • 2 броя узряло авокадо
  • 150 г пушена сьомга на тънки резени
  • 1 лимон
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус
  • няколко стръкчета пресен копър или магданоз за гарниране
  • люспи лют червен пипер (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Запечете филийките хляб в тостер или на сух тиган, докато станат хрупкави и златисти.
  2. Докато хлябът се препича, разрежете авокадото наполовина, извадете костилката и издълбайте меката част в купа. Намачкайте я с вилица до гладък крем. Добавете зехтина, изцеден сока от половин лимон, сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете.
  3. Намажете щедро всяка препечена филия с приготвеното авокадо. Отгоре подредете парчетата пушена сьомга.
  4. Поръсете с още малко лимонов сок, а по желание може да добавите люспи лют червен пипер за пикантен акцент. Гарнирайте със стръкчета пресен копър или магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер пресен копър лимон хляб пушена сьомга авокадо лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче