Необходими продукти:
- 4 филийки хляб по избор
- 2 броя узряло авокадо
- 150 г пушена сьомга на тънки резени
- 1 лимон
- 2 с.л. зехтин
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- няколко стръкчета пресен копър или магданоз за гарниране
- люспи лют червен пипер (по желание)
Начин на приготвяне:
- Запечете филийките хляб в тостер или на сух тиган, докато станат хрупкави и златисти.
- Докато хлябът се препича, разрежете авокадото наполовина, извадете костилката и издълбайте меката част в купа. Намачкайте я с вилица до гладък крем. Добавете зехтина, изцеден сока от половин лимон, сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете.
- Намажете щедро всяка препечена филия с приготвеното авокадо. Отгоре подредете парчетата пушена сьомга.
- Поръсете с още малко лимонов сок, а по желание може да добавите люспи лют червен пипер за пикантен акцент. Гарнирайте със стръкчета пресен копър или магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО