В много нашенски рецепти за супи и яхнийки традиционно се използва брашно, за да се получи нужната гъстота. В други случаи обаче чак толкова плътна консистенция не е подходяща за чорбата или супата.
За целта, 10-15 минути преди ястието да е готово и още ври, направете следното:
- Обелете един или два картофа. Количеството зависи от големината им и това до каква степен искате да сгъстите супата.
- Срежете ги наполовина и ги сложете да се сварят.
- Извадете ги, намачкайте ги с вилица или преса за картофено пюре и върнете получения резултат обратно в тенджерата.
- Разбъркайте и опитайте на гъстота.
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО