Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да сгъстим супата без брашно

Лесен и здравословен трик

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

В много нашенски рецепти за супи и яхнийки традиционно се използва брашно, за да се получи нужната гъстота. В други случаи обаче чак толкова плътна консистенция не е подходяща за чорбата или супата.

За целта, 10-15 минути преди ястието да е готово и още ври, направете следното:

  • Обелете един или два картофа. Количеството зависи от големината им и това до каква степен искате да сгъстите супата.
  • Срежете ги наполовина и ги сложете да се сварят.
  • Извадете ги, намачкайте ги с вилица или преса за картофено пюре и върнете получения резултат обратно в тенджерата.
  • Разбъркайте и опитайте на гъстота.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Дайте оценка:

Тагове: варене супа картофи брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче