Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

В еърфрайър: Чеснови хлебчета

Бързи, лесни и вкусни

50’ Подготовка
12’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г брашно
  • 1 пакетче суха мая (7 г)
  • 150 мл топла вода
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 с.л. зехтин

За чесновото масло за намазване на хлебчетата:

  • 50 г меко масло
  • 2-3 скилидки чесън (пресовани или настъргани)
  • 1 с.л. ситно нарязан магданоз
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете топлата вода със захарта и маята. Разбъркайте леко и оставете настрана за 5-10 минути, докато маята се активира и започне да образува пяна. Добавете брашното, солта и зехтина. Омесете меко и еластично тесто. Покрийте го с чиста кърпа и оставете да втаса на топло място за около 40 минути.
  2. След като тестото удвои обема си, прехвърлете го върху леко набрашнена повърхност. Разделете го на 8 равни части и оформете малки топчета. Подредете ги върху хартия за печене.
  3. За глазурата смесете мекото масло с чесъна, магданоза и щипката сол. Разбъркайте до получаване на ароматна паста. С помощта на четка или лъжица намажете всяко хлебче с част от чесновата смес.
  4. Загрейте еърфрайъра на 160°C. Подредете хлебчетата в кошницата, като оставите малко разстояние между тях, за да не се слепят при печене. Печете около 10-12 минути, докато придобият златист цвят и апетитна коричка. Ако е нужно, печете на два пъти.
  5. Извадете хлебчетата, докато са още топли, и при желание ги намажете допълнително с останалото чесново масло. Сервирайте веднага.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън магданоз бяла захар бяло брашно суха мая

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче