Необходими продукти:
- 4 червени чушки
- 1 тиквичка, нарязана на кубчета
- 500 г сварена киноа
- 85 г сирене, ситно натрошено
- шепа магданоз, едро нарязан
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Разрежете всяка чушка наполовина през стъблото и отстранете семките. Сложете чушките с разреза нагоре в тава за печене, поръсете с 1 супена лъжица зехтин и подправете добре. Печете за 15 мин.
- През това време загрейте 1 ч.л. зехтин в малък тиган, добавете тиквичките и гответе, докато омекнат. Свалете от котлона, след което разбъркайте киноата, сиренето и магданоза. Подправете с черен пипер.
- Разделете сместа от киноа между половинките чушка, след което върнете във фурната за 5 минути.
- Сервирайте с гарнитура от зелена салата.