Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кайма - 500 г
Ориз - 100 г
Чушки - 1 кг
Гъби - 200 г
Топено сирене - 100 г
Кашкавал - 50 г
Лук - 1 глава
Морков - 1 бр.
Сушени домати - 2 бр.
Чубрица, мащерка
Сол, черен пипер и червен пипер
Олио за пържене

1. Нарязаните на ситно лук и морков се задушават в мазнина с малко вода, добавят се гъбите и оризът. Овкусяват се със сол, черен и червен пипер и се излива 300 мл гореща вода. Оризът трябва да се свари.
2. Каймата се запържва в малко мазнина и се разбърква със зеленчуковата смес и нарязаните сирене и домати.
3.Чушките се изрязват и се изчистват от семките. Пълнят се и се поръсват с настърган кашкавал. Пекат се за 10 минути при 180 градуса.

Дайте оценка:

Тагове: чубрица моркови кайма кашкавал ориз гъби сушени домати

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче