Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за бира: Хапки с карначета

Апетитна закачка с гостите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
20’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

    • 1 франзела, нарязана на филийки
    • 300 г карначета
    • Зехтин
    • Сол и черен пипер на вкус
    • Клечки за зъби

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

      1. Карначетата се изпържват в малко олио в силно загрят тиган.
      2. Фурната се загрява на 220 градуса.
      3. Разрязаната на филийки франзела се овкусява с малко зехтин, сол и черен пипер и се слага да се изпече до получаване на приятна коричка.
      4. Върху всяка филийка се поставя малко резенче от изпържените карначета, като се забожда с клечка за зъби.
      5. Хапките се подреждат в плоска чиния и се поднасят с чаша бира.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер пържене тиган чиния хляб карначета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче