Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

1 кг пресни картофи
1 с. л. самардала
5 с. л.  зехтин
1 ч. л. едро смлян лют пипер
1 ч. л. куркума
1 връзка копър
5 скилидки чесън


Сваряваме картофите, разрязани на половинки за 30 мин.

От останалите
продукти забъркваме марината, в която овалваме добре сварените картофи. Нареждаме ги в голяма тава, намазана със зехтин, със срязаната част надолу и натискаме всяко парче с прибор за картофено пюре. Целта е да проникне марината във вътрешността на картофите и при мачкането да станат хрупкави и златисти. Пекат се 25-30 минути на 160 градуса.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън пресен копър картофи куркума

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче