Необходими продукти:
- 500 г обикновено пълнозърнесто брашно
- 2 ч.л. морска сол
- 1 ч.л. сода
- 1 с.л. ситно нарязан розмарин (по желание)
- 400 мл пълномаслено прясно мляко
- Сокът от 1 лимон
- 2 ч.л. мед
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- В купа смесете заедно брашното, солта и содата. Ако ще използвате розмарина, сложете го сега.
- В кана сипете заедно прясното мляко и лимоновия сок. Изчакайте около минута, за да се пресече млякото, след което сложете меда и рабъркайте.
- Изсипете течността при брашното, разбъркайте всичко леко, докато се образува лепкаво тесто.
- Набрашнете плота и го сложете върху него. Размесете и оформете топка. Преместете я в предварително намазнена и набрашнена тава и с остър нож в тестото направете два дъбоки разреза на кръст.
- Сложете хляба във фурната и печете за 40 мин.
- Когато е готов, охладете го върху решетка и чак тогава го сервирайте.
ИЗБРАНО