Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна содена питка с мед

Готова само за 40 мин.

5’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г обикновено пълнозърнесто брашно
  • 2 ч.л. морска сол
  • 1 ч.л. сода
  • 1 с.л. ситно нарязан розмарин (по желание)
  • 400 мл пълномаслено прясно мляко
  • Сокът от 1 лимон
  • 2 ч.л. мед

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. В купа смесете заедно брашното, солта и содата. Ако ще използвате розмарина, сложете го сега.
  3. В кана сипете заедно прясното мляко и лимоновия сок. Изчакайте около минута, за да се пресече млякото, след което сложете меда и рабъркайте.
  4. Изсипете течността при брашното, разбъркайте всичко леко, докато се образува лепкаво тесто.
  5. Набрашнете плота и го сложете върху него. Размесете и оформете топка. Преместете я в предварително намазнена и набрашнена тава и с остър нож в тестото направете два дъбоки разреза на кръст.
  6. Сложете хляба във фурната и печете за 40 мин.
  7. Когато е готов, охладете го върху решетка и чак тогава го сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: морска сол пресен розмарин прясно мляко сода лимонов сок мед брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче