Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

700 гр. заквасена сметана (може да заместите с високомаслено кисело мляко),
30 гр. желатин,
1 есенция ром,
150 гр. захар,около
250 гр. бишкоти,
около 350-400 гр плодове (киви, праскови, боровинки)


Разбиваме сметаната със захарта и прибавяме есенцията. На водна баня разтваряме желатина, които сме разтворили в 200 мл студена вода. На тънка струя прибавяме разтворения желатин към разбитата сметана, като бъркаме непрекъснато. Нарязваме прасковите на малки парченца, а кивито на кръгчета. Вземаме подходяща купа или форма за кекс без дупка. Застиламе я с найлоново фолио навсякъде. Нареждаме първо част от нарязаните праскови с боровинките, а кивито по стената на купата в кръг. Подреждаме отгоре ред бишкоти, отново слагаме плодове, ред бишкоти. Заливаме със сместа от желатина и сметаната и леко разклащаме формата, за да може да отиде навсякъде.

Сложете тортата в хладилника за 3-4 часа или за 2 часа във фризера да стегне. В подходяща чиния обърнете тортата и внимателно отстранете фолиото.

Дайте оценка:

Тагове: заквасена сметана есенция ром бишкоти желатин

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче