Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лека лазаня с тиквички

Готова за 20 минути

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 9 кори за лазаня
  • 1 супена лъжица слънчогледово олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 700 г тиквички (около 6), едро настъргани
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 250 г рикота
  • 50 г чедър
  • 350 г доматена паста

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 220 градуса. Сложете съд с вода да заври, след това сварете корите за лазаня за около 5 минути, докато омекнат, но не са напълно готови. Изплакнете със студена вода, след което ги намажете с малко зехтин, за да не се слепват.
  2. През това време загрейте олиото в голям тиган, след което запържете лука. След 3 минути добавете тиквичките и чесъна и продължете да пържите, докато тиквичките омекнат и станат ярко зелени.
  3. Сипете 2/3 от рикотата и чедъра, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.
  4. Загрейте доматения сос в микровълновата за 2 минути или на котлона на висока степен, докато се сгорещи.
  5. В голяма тава за печене сглобете лазанята, като започнете с половината смес от тиквички, след това с част от корите, след това доматен сос. Повторете, докато плънката не свърши.
  6. Отгоре намажете останалата рикота, след което поръсете и с останалата част от чедъра. Печете в горната част на фурната за около 10 минути, докато пастата омекне и сиренето стане златисто.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио лук тиквички паста доматено пюре чедър рикота

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче