Необходими продукти:
- 9 кори за лазаня
- 1 супена лъжица слънчогледово олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 700 г тиквички (около 6), едро настъргани
- 2 скилидки чесън, счукани
- 250 г рикота
- 50 г чедър
- 350 г доматена паста
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса. Сложете съд с вода да заври, след това сварете корите за лазаня за около 5 минути, докато омекнат, но не са напълно готови. Изплакнете със студена вода, след което ги намажете с малко зехтин, за да не се слепват.
- През това време загрейте олиото в голям тиган, след което запържете лука. След 3 минути добавете тиквичките и чесъна и продължете да пържите, докато тиквичките омекнат и станат ярко зелени.
- Сипете 2/3 от рикотата и чедъра, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Загрейте доматения сос в микровълновата за 2 минути или на котлона на висока степен, докато се сгорещи.
- В голяма тава за печене сглобете лазанята, като започнете с половината смес от тиквички, след това с част от корите, след това доматен сос. Повторете, докато плънката не свърши.
- Отгоре намажете останалата рикота, след което поръсете и с останалата част от чедъра. Печете в горната част на фурната за около 10 минути, докато пастата омекне и сиренето стане златисто.
ИЗБРАНО