Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крокети с кашкавал, шунка и див чесън

Хрупкави и невероятно вкусни

30’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г див чесън
  • 350 г пълномаслено прясно мляко
  • 45 г зехтин или масло, плюс допълнително за намазване
  • 65 г обикновено брашно
  • 35 г кашкавал, настърган
  • 80 г шунка, нарязана
  • 1 яйце
  • 75 г галета
  • Олио за пържене

Начин на приготвяне:

  1. Измийте добре листата на дивия чесън в гевгир, след което ги залейте с вряща вода, за да се попарят. Веднага изплакнете под студена течаща вода, след това изстискайте излишната вода и ги нарежете на ситно.
  2. Загрейте млякото в тенджера на слаб огън, докато от него започне да излиза пара.
  3. В друг тиган загрейте олиото/маслото и след като се затопли/разтопи, разбъркайте брашното за няколко минути, докато започне да покафенява леко. Постепенно добавете топлото мляко, малко по малко, докато получите гъст, копринено гладък сос. Овкусете със сол и черен пипер.
  4. Добавете кашкавала, шунката и дивия чесън в тигана и разбъркайте, за да се смесят. Изсипете сместа в леко намаслена тава, разпределете я равномерно, след това покрийте и охладете за поне 1 час.
  5. Намаслете леко ръцете си и оформете от сместа 18-20 еднакви по големина топки. Подредете ги в тава за печене или в по-малък съд, сложете ги в камерата и замразете за 30 минути, за да стегнат.
  6. Разбийте яйцето в плитък съд с малко сол и черен пипер.
  7. Сложете галетата в друга чиния.
  8. Потопете всяка от крокетите в яйцето, след това в галетата. Така, суровите крокети могат да бъдат замразени до три месеца.
  9. Изсипете олиото за пържене в голям, дълбок тиган, като се уверите, че е пълен не повече от една трета. Загрейте мазнината до 170 градуса, или докато парченце хляб покафенее леко за 30 секунди.
  10. Изпържете крокетите на порции за 2-3 минути до златисто.
  11. Извадете ги върху лист кухненска хартия с помощта на решетъчна лъжица и оставете да се отцедят.
  12. Сервирайте топли с прясна салата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло яйца прясно мляко кашкавал шунка див чесън галета брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче