Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем супа от картофи, праз и пушена наденица

Сгряваща и питателна

15’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • 1 голям стрък праз (само бялата част)
  • 150 г пушена наденица
  • 1 голяма глава лук
  • 2 с.л. зехтин или масло
  • 1 литър зеленчуков или пилешки бульон
  • 200 мл сметана за готвене
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Малко пресен магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Започнете като обелите и нарежете картофите на кубчета.
  2. Нарежете праза на тънки кръгчета, а лука - на ситно.
  3. В голяма тенджера загрейте зехтина или маслото и добавете лука и праза. Гответе ги на среден огън, като разбърквате, докато омекнат и станат прозрачни, около 5-7 минути.
  4. След това добавете картофите и гответе още 2-3 минути. Изсипете бульона и оставете да заври. Намалете температурата и нека да къкри за около 20-25 минути, или докато картофите омекнат.
  5. През това време нарежете пушената наденица на малки парчета и я добавете в тенджерата, като я готвите заедно с останалите съставки за 5-7 минути, за да освободи аромата си.
  6. Когато всички съставки са готови, използвайте пасатор, за да пюрирате супата до кремообразна консистенция.
  7. Добавете сметаната и разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  8. Сервирайте супата гореща, гарнирана с малко пресен магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло лук праз наденица пресен магданоз бульон картофи готварска сметана