1 кг бутер тесто
4-5 сочни праскови
За крема:
500 мл прясно мляко
3-4 с.л. брашно
3-4 с.л. захар
ванилия
4 яйца
3-4 с.л. краве масло
От тестото се изрязват кръгчета и също толкова рингчета (с дупка). С жълтък се слепват кръгче с рингче, пекат се на 200 градуса.
Кремът се прави като се смесва всичко без маслото и на слаб огън се бърка до сгъстяване. Прибавя се маслото. След като кремът се охлади, се прибавят прасковите (наситнени).
Кошничките се пълнят догоре с крем. Поръсват се с пудра захар по желание.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО