Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класически пилешки паприкаш

Това ястие е традиционно за унгарската кухня

10’ Подготовка
50’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. масло или свинска мас
  • 1.4 кг пилешко месо, без да се отстраняват кокалите и кожата
  • 2 средно големи глави лук, нарязани на много ситно
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • 2 домата, изчистени от семките и нарязани на много ситно
  • 1 чушка, нарязана
  • 3-4 с.л. червен пипер
  • 2 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 и ½ ч.л. морска сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 3 с.л. брашно
  • ¾ ч.ч. заквасена сметана
  • ¼ ч.ч. сметана за готвене

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте мазнината, която сте избрали, в тенджера с дебело дъно. Запържете в нея пилето то всички страни. Прехвърлете го в чиния.
  2. В същата мазнина прибавете лука и го запържете до златистокафяво. Добавете чесъна и доматите, подправете с черен пипер и гответе още 2-3 минути.
  3. Махнете тенджерата от котлона и сложете червения пипер. Не бива да прегаря, защото ще стане горчив.
  4. Върнете пилето в тенджерата и го поставете на огъня отново. Сипете пилешкия бульон, който трябва да покрие месото. Оставете го да заври.
  5. Сложете капак, намалете котлона до средно слаба степен и оставете да къкри за 40 минути. Когато времето изтече, извадете пилето и го прехвърлете в чиния.
  6. В купичка смесете брашното с двата вида сметана, докато се образува гладка паста.
  7. Сипете застройката в соса като бъркате непрекъснато, за да се не образуват бучки. Оставете го да поври за няколко минути. Трябва сосът да се сгъсти.
  8. Върнете пилето в него и така нека ястието къкри още 2-3 минути.
  9. Сервирайте пилешкия паприкаш топъл и в компанията на пресен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън морска сол черен пипер червен пипер домати пилешко пилешки бульон бяло брашно заквасена сметана готварска сметана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче