300 г спанак
1 ч.ч. прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч. натрошено сирене фета (може и друго бяло сирене)
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
индийско орехче
За тестото:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 чаша масло
1/2 ч.ч. настърган пармезан (друг кашкавал)
2 жълтъка
1-2 с.л. вода
Омесете от брашното, маслото, кашкавала и жълтъците с водата. Добавете вода при нужда, за да стане тестото гладко. Увийте го във фолио и оставете за 30 минути в хладилника. Загрейте фурната на 200 градуса.
Докато тестото се охлажда в хладилника, подгответе плънката, като смесите спанака с останалите продукти в купа. След като извадите тестото, го разстелете и преместете във форма с диаметър 26 см, като покриете и стените. Печете 5 минути в предварително загрятата фурна. Извадете тестото и го надупчете с вилица. Отново печете за 5 минути, извадете и сипете плънката върху тестото. Печете киша около 30-35 минути на 180 градуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО