Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да си направите домашна гранола

Хрупкава и много вкусна

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
15 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици олио
  • 125 мл кленов сироп
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 300 г овесени ядки
  • 50 г слънчогледово семе
  • 4 супени лъжици сусам
  • 50 г тиквени семки
  • 100 г филетирани бадеми
  • 100 г сушени плодове
  • 50 г кокосови стърготини или сушен кокос

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 150 градуса.
  2. Смесете олиото, кленовия сироп, меда и ванилията в голяма купа. Добавете всички останали съставки, с изключение на сушените плодове и кокоса, и разбъркайте добре.
  3. Разпределете гранолата върху два листа хартия за печене и разстелете равномерно.
  4. Печете за 15 минути, след това смесете с кокоса и сушените плодове и печете още 10-15 минути.
  5. Извадете и изсипете гранолата върху плоска тава, за да се охлади.
  6. Сервирайте прясно или кисело мляко.

Гранолата може да се съхранява в херметически затворен съд до един месец.

Дайте оценка:

Тагове: олио ванилия бадеми мед сусам сушени плодове тиквено семе овесени ядки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче