Необходими продукти:
- 2 супени лъжици олио
- 125 мл кленов сироп
- 2 супени лъжици мед
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 300 г овесени ядки
- 50 г слънчогледово семе
- 4 супени лъжици сусам
- 50 г тиквени семки
- 100 г филетирани бадеми
- 100 г сушени плодове
- 50 г кокосови стърготини или сушен кокос
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 150 градуса.
- Смесете олиото, кленовия сироп, меда и ванилията в голяма купа. Добавете всички останали съставки, с изключение на сушените плодове и кокоса, и разбъркайте добре.
- Разпределете гранолата върху два листа хартия за печене и разстелете равномерно.
- Печете за 15 минути, след това смесете с кокоса и сушените плодове и печете още 10-15 минути.
- Извадете и изсипете гранолата върху плоска тава, за да се охлади.
- Сервирайте прясно или кисело мляко.
Гранолата може да се съхранява в херметически затворен съд до един месец.
ИЗБРАНО