Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкава салата от карфиол

Засищаща и освежаваща

15’ Подготовка
0’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава карфималък или ½ голям карфиол
  • 2 моркова, настъргани
  • 1 глава червен лук, нарязан на ситно
  • 2 ч. л. каперси
  • 2 с. л. наситнен магданоз
  • 1 супена лъжица бял винен оцет
  • 1 чаена лъжичка дижонска горчица
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица майонеза
  • Сварена киноа за по-голяма хранителна стойност (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Накъсайте карфиола на розички, като по-големите нарежете на тънки филийки.
  2. Сложете морковите, червения лук, каперсите, наситнения магданоз и киноата, ако използвате, при карфиола.
  3. Разбийте оцета с дижонската горчица, подправете със сол, след това прибавете зехтина и майонезата.
  4. Залейте салатата със соса и разбъркайте добре.
  5. Поднесете я веднага.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин горчица червен лук моркови пресен магданоз винен оцет карфиол каперси киноа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче