Необходими продукти:
- 1 глава карфималък или ½ голям карфиол
- 2 моркова, настъргани
- 1 глава червен лук, нарязан на ситно
- 2 ч. л. каперси
- 2 с. л. наситнен магданоз
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица майонеза
- Сварена киноа за по-голяма хранителна стойност (по желание)
Начин на приготвяне:
- Накъсайте карфиола на розички, като по-големите нарежете на тънки филийки.
- Сложете морковите, червения лук, каперсите, наситнения магданоз и киноата, ако използвате, при карфиола.
- Разбийте оцета с дижонската горчица, подправете със сол, след това прибавете зехтина и майонезата.
- Залейте салатата със соса и разбъркайте добре.
- Поднесете я веднага.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО