Необходими продукти:
- 100 грама чедър, настърган
- Няколко резена чедър
- 100 грама гауда, настъргана
- 1 голям картоф
- 50 г крема сирене
- Шепа рукола
- 1 малък домат, нарязан на тънки филийки
- Няколко тънки резена червен лук
- Няколко резена шунка
- 20 грама пармезан, настърган
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200°C и покрийте тава с хартия за печене.
- Обелете картофа и го нарежете на тънки филийки с дебелина около 2-3 мм. Можете да използвате мандолина или друг уред, с който резените ще станат еднакви.
- Върху подготвената тава за печене разпределете настърганото сирене "Чедър" в правоъгълна форма, приблизително с размера на желаната обвивка. Чедърът ще служи като вкусна основа за картофите.
- Поставете тънките филийки картоф, леко застъпени едни за други, върху сиренето чедъра, за да оформите плътен слой.
- Поръсете сол на вкус върху картофите.
- Равномерно поръсете настърганото сирене "Гауда" върху картофите. Гаудата добавя богата, кремообразна текстура, която се допълва перфектно с чедъра.
- Прехвърлете тавата във фурната и печете за 25-30 минути, или докато сиренето се разтопи напълно, а краищата станат златистокафяви. Ще разберете, че е готово, когато кухнята ви се изпълни с вкусен аромат на сирена.
- След като е готово, извадете обвивката от фурната и я оставете да се охлади за няколко минути, докато слоят със сирене стане твърд, но все още гъвкав.
- Внимателно обърнете охладената обвивка така, че страната със сиренето да е обърната надолу. Това ще улесни добавянето на пълнежите.
- Намажете крема сирене върху половината от обърнатата обвивка. Подредете руколата, резените домати, червения лук, шунката, резените чедър и накрая настъргания пармезан. Чувствайте се свободни да добавите и други сосове и продукти, които обичате.
- Насладете се на този невероятен сандвич.