Необходими продукти:
- 300-400 г почистено филе от бяла риба, нарязано на 4 едри парчета, във формата на пръчици
- 25 г брашно
- 1 яйце, разбито
- 100 г галета
- олио за пържене
- 1 кисела краставица, нарязана на ситно
- 4 с.л. майонеза
- 1 с.л. лимонов сок и резенчета лимон за сервиране
- 4 питки за хот дог
- ½ салата айсберг, нарязана
Начин на приготвяне:
- Ако имате време, подправете леко рибата с морска сол до един час преди да я панирате. Покрийте и приберете в хладилника.
- Сложете брашното, смесено с малко сол и черен пипер, в плитка купа, след това разбитото яйце и галетата в други две купи. Първо оваляйте рибата в подправеното брашно, изтръскайте излишното и потопете в яйцето и накрая - в галетата. Сложете панираните рибни филенца в чиния.
- Ако използвате тиган, налейте достатъчно олио в него, така че да покрие дъното. Загрейте го на средно силен огън, след което изпържете рибните пръчици на порции, докато станат златисти от всяка страна (приблизително 3-4 минути на страна).
- Отцедете ги върху кухненска хартия, овкусете с морска сол и прехвърлете на слаба фурна, за да останат топли, докато правите соса.
- Сложете киселата краставичка в купа и я смесете с майонезата и лимоновия сок. Разбъркайте добре.
- Разрежете питките наполовина, но не до край, след което ги запечете за кратко на сух тиган.
- Намажете всяка питка с 1 с. л. от соса, добавете шепа зелена салата, а отгоре една рибена пръчица.
- Поднесете веднага за най-добър вкус и наслада.