Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хот дог с рибни пръчици

Разнообразете тази класическа улична храна

30’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300-400 г почистено филе от бяла риба, нарязано на 4 едри парчета, във формата на пръчици
  • 25 г брашно
  • 1 яйце, разбито
  • 100 г галета
  • олио за пържене
  • 1 кисела краставица, нарязана на ситно
  • 4 с.л. майонеза
  • 1 с.л. лимонов сок и резенчета лимон за сервиране
  • 4 питки за хот дог
  • ½ салата айсберг, нарязана

Начин на приготвяне:

  1. Ако имате време, подправете леко рибата с морска сол до един час преди да я панирате. Покрийте и приберете в хладилника.
  2. Сложете брашното, смесено с малко сол и черен пипер, в плитка купа, след това разбитото яйце и галетата в други две купи. Първо оваляйте рибата в подправеното брашно, изтръскайте излишното и потопете в яйцето и накрая - в галетата. Сложете панираните рибни филенца в чиния.
  3. Ако използвате тиган, налейте достатъчно олио в него, така че да покрие дъното. Загрейте го на средно силен огън, след което изпържете рибните пръчици на порции, докато станат златисти от всяка страна (приблизително 3-4 минути на страна).
  4. Отцедете ги върху кухненска хартия, овкусете с морска сол и прехвърлете на слаба фурна, за да останат топли, докато правите соса.
  5. Сложете киселата краставичка в купа и я смесете с майонезата и лимоновия сок. Разбъркайте добре.
  6. Разрежете питките наполовина, но не до край, след което ги запечете за кратко на сух тиган.
  7. Намажете всяка питка с 1 с. л. от соса, добавете шепа зелена салата, а отгоре една рибена пръчица.
  8. Поднесете веднага за най-добър вкус и наслада.

Дайте оценка:

Тагове: риба олио яйца майонеза кисели краставички лимонов сок айсберг галета брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче