Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гофрети с течен шоколад

От Величка Тодорова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

250 г масло или маргарин
200 г захар
5 яйца
500 г брашно
2 ванилии
2 ч.л. бакпулвер
500 мл прясно мляко

Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се ванилията и едно по едно яйцата, като биенето продължава. Постепенно се добавя брашното, размесено предварително с бакпулвера. Накрая се добавя прясното мляко. Бъркането продължава още 2-3 минути с миксер или блендер на най-висока скорост.

В загрят гофретник се слага от тестото и се изпича. Гофретите се поднасят обилно намазани с течен шоколад.

Дайте оценка:

Тагове: яйца ванилия прясно мляко бакпулвер брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче