100 г сушени сини сливи, накиснати предварително в бяло вино
2 с.л. горчица черен пипер
индийско орехче
червен пипер
мащерка
сол
1 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. вода
За глазиране на месото:
1 с.л. мед
1 с.л. горчица
Гарнитура:
бейби моркови
2 с.л. мед
2 с.л. балсамов оцет
1 с.л. соев сос
1 с.л. зехтин
Свинският бут се натрива добре със сол, прави се разрез с ножа в средата и в него се слагат нарязаните и отцедени сушени сливи. Месото се намазва с горчицата и се овалва от всички страни в подправките. Добре е да отлежи малко в хладилник, за да поеме аромата на подправките.
Месото се стяга с канап или памучен конец, за да се запази формата и се слага на решетка в тава за печене. Налива се 1 ч.ч. бяло вино и 1/2 ч.ч. вода. Завива се с фолио и се пече 2 часа на 180 градуса. В края се маха фолиото и месото се намазва с глазура от 1 с.л. мед, 1 с.л. горчица и се слага за още 20-30 минути, докато се запече добре. Като се извади от фурната, се завива във фолио до момента на сервиране.
Бейби морковите се глазират в смес от 2 с.л. мед, 2с.л. балсамов оцет и 1 с.л. соев сос, която се сгъстява на котлона, добавя се 1 с.л. зехтин и се слагат морковите. Месото се нарязва на резени и се сервира с глазираните моркови.
ИЗБРАНО