Необходими продукти: 10 кг червени чушки 10 кг. домати 0.200гр. сол 0,700 мл олио 1 връзка магданоз 1 пакетче черен пипер млян 0,450гр.захар 0.180гр.оцет 3 ск.чесън
Начин на приготвяне: 1.Чушките и доматите се измиват, изпичат, обелват и се смилат с машинка за месо. 2.В дълбока тава се слагат смлените пипер и домати и се изваряват на огъня. 3.Накрая се прибавя олиото, захарта ,оцета и солта но по малко (на порции) и при постоянно бъркане докато останат на мазнина . 4.Сваля се от огъня и се о вкусява с подправките, които са по желание. Чесънът и магданоза ви ги препоръчвам , защото придава много хубав аромат и вкус на лютеницата. 5.Гореща се насипва в сухи буркани, затварят се . 6. Стерилизират се 10-15 минути за капачка. Добър апетит!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО