Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Екзотична пилешка супа

Същата като нашата, но малко по-лека

За бульона:

  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 3 стръка целина
  • 1 праз, само бялата част
  • 2 пилешки бутчета
  • 2 дафинови листа
  • 1 супена лъжица черен пипер
  • 4 литра вода

За супата:

  • 250 г пилешки гърди
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 150 г гъби
  • 1 сладък картоф
  • 2 литра пилешки бульон
  • сол
  • черен пипер
  • 20 г джинджифил, пресен
  • 50 г сок от лайм
  • 1 пръчка лимонова трева
  • 500 г кокосово мляко
  • 1 глава пресен лук

За сервиране:

  • листа от кориандър

Как се прави бульона:

  1. Морковите се нарязват на шайби, лукът на 4, а целината и празът се нарязват на едро.
  2. Добавете бутчетата в една тенджера заедно със зеленчуците.
  3. Добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и залейте с водата. Водата трябва да покрива напълно всички съставки.
  4. Сложете съда на среден огън докато водата заври.
  5. Намалете котлона и използвайте лъжица, за да отстраните пяната от повърхността на тенджерата.
  6. Варете около 45-50 мин..
  7. Поставете цедка върху една купа и прецедете бульона. Оставете го настрана да поотлежи.

Да пристъпим към супата:

  1. Нарежете пилешките гърди на кубчета от по 2 см.
  2. Загрейте половината от зехтина в тенджера на среден огън и задушете гърдите за 2-3 мин. до златисто.
  3. Добавете останалата част от зехтина.
  4. Нарежете гъбите на тънки филийки, сладкия картоф на кубчета с размери 2 см и ги задушете в тенджерата за 3 мин..
  5. Изсипете приготвения пилешки бульон и овкусете със сол и черен пипер.
  6. Настържете джинджифила и го добавете заедно със сока от лайм и лимоновата трева.
  7. Варете 20-25 мин. докато зеленчуците омекнат и пилето се свари.
  8. Добавете кокосовото мляко и оставете супата да поври за около 5 мин.
  9. Свалете съда от котлона.
  10. Нарежете пресния лук на ситно, добавете го в тенджерата и разбъркайте.
  11. Сервирайте с украса от накъсани листа кориандър.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер кориандър дафинов лист пресен лук лук моркови праз целина пиле пилешки бульон джинджифил сладки картофи гъби лайм

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче