За бульона:
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 3 стръка целина
- 1 праз, само бялата част
- 2 пилешки бутчета
- 2 дафинови листа
- 1 супена лъжица черен пипер
- 4 литра вода
За супата:
- 250 г пилешки гърди
- 4 супени лъжици зехтин
- 150 г гъби
- 1 сладък картоф
- 2 литра пилешки бульон
- сол
- черен пипер
- 20 г джинджифил, пресен
- 50 г сок от лайм
- 1 пръчка лимонова трева
- 500 г кокосово мляко
- 1 глава пресен лук
За сервиране:
- листа от кориандър
Как се прави бульона:
- Морковите се нарязват на шайби, лукът на 4, а целината и празът се нарязват на едро.
- Добавете бутчетата в една тенджера заедно със зеленчуците.
- Добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и залейте с водата. Водата трябва да покрива напълно всички съставки.
- Сложете съда на среден огън докато водата заври.
- Намалете котлона и използвайте лъжица, за да отстраните пяната от повърхността на тенджерата.
- Варете около 45-50 мин..
- Поставете цедка върху една купа и прецедете бульона. Оставете го настрана да поотлежи.
Да пристъпим към супата:
- Нарежете пилешките гърди на кубчета от по 2 см.
- Загрейте половината от зехтина в тенджера на среден огън и задушете гърдите за 2-3 мин. до златисто.
- Добавете останалата част от зехтина.
- Нарежете гъбите на тънки филийки, сладкия картоф на кубчета с размери 2 см и ги задушете в тенджерата за 3 мин..
- Изсипете приготвения пилешки бульон и овкусете със сол и черен пипер.
- Настържете джинджифила и го добавете заедно със сока от лайм и лимоновата трева.
- Варете 20-25 мин. докато зеленчуците омекнат и пилето се свари.
- Добавете кокосовото мляко и оставете супата да поври за около 5 мин.
- Свалете съда от котлона.
- Нарежете пресния лук на ситно, добавете го в тенджерата и разбъркайте.
- Сервирайте с украса от накъсани листа кориандър.