100 г краве масло
250 г сирене рикота
400 г заквасена сметана
1 лимон
1 кг праскови по-твърди
100 г захар
Смачкват се бисквитите в блендер, смесват се с разтопеното масло, изсипват се в тава с ринг и се притиска към дъното, оставя се в хладилника да стегне.
Смесва се рикотата и сметаната със сока на половината лимон и коричката се настъргва. Изсипва се върху бисквитите.
От прасковите се отделят три, а останалите обелени и нарязани се слагат в касерола със сто грама захар и останалия лимонов сок, 2-3 с.л. вода. Щом се посгъсти, се маха от котлона. Охлажда се и се изсипва върху сладкиша.
Украсява се с останалите пресни праскови. Охлажда се в хладилник. Плодовете могат да бъдат според сезона.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО