Необходими продукти:
- 300 г обикновени бисквити
- 150 г масло, разтопено
- 400 г бял шоколад, натрошен на парчета
- 300 г крема сирене тип "Филаделфия"
- 250 г маскарпоне
- 300 мл пълномаслена сметана
- 200 г боровинки за украса
Начин на приготвяне:
- Направете бисквитите на трохи с помощта на кухненски робот или блендер. Към тях прибавете маслото и разбъркайте добре до получаването на ронливо тесто.
- Намазнете една 23-сантиметрова форма за торта с падащо дъно. На дъното ѝ разпределете бисквитената смес, притиснете я и оставете формата в хладилника за 30 мин., за да се стегне основата на чийзкейка.
- Разтопете шоколада на водна баня. Оставете го да се охлади за 10 мин. (трябва да е почти изстинал, но все още течен).
- През това време разбийте с миксер маскарпонето и крема сиренето. Прибавете сметаната, разбийте отново, докато сместа се сгъсти. Накрая сипете вече разтопения бял шоколад и разбъркайте за последно.
- Изсипете сладкия крем върху бисквитената основа, загладете го и приберете десерта в хладилника за минимум 6 часа. Накрая украсете с боровинките и поднесете.
ИЗБРАНО