Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чийзкейк с бял шоколад

За специални и не толкова специални поводи

Необходими продукти:

  • 300 г обикновени бисквити
  • 150 г масло, разтопено
  • 400 г бял шоколад, натрошен на парчета
  • 300 г крема сирене тип "Филаделфия"
  • 250 г маскарпоне
  • 300 мл пълномаслена сметана
  • 200 г боровинки за украса

Начин на приготвяне:

  1. Направете бисквитите на трохи с помощта на кухненски робот или блендер. Към тях прибавете маслото и разбъркайте добре до получаването на ронливо тесто.
  2. Намазнете една 23-сантиметрова форма за торта с падащо дъно. На дъното ѝ разпределете бисквитената смес, притиснете я и оставете формата в хладилника за 30 мин., за да се стегне основата на чийзкейка.
  3. Разтопете шоколада на водна баня. Оставете го да се охлади за 10 мин. (трябва да е почти изстинал, но все още течен).
  4. През това време разбийте с миксер маскарпонето и крема сиренето. Прибавете сметаната, разбийте отново, докато сместа се сгъсти. Накрая сипете вече разтопения бял шоколад и разбъркайте за последно.
  5. Изсипете сладкия крем върху бисквитената основа, загладете го и приберете десерта в хладилника за минимум 6 часа. Накрая украсете с боровинките и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло боровинки маскарпоне крема сирене готварска сметана бял шоколад обикновени бисквити

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче