Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бисквити с бял шоколад

Подарете си няколко хапки сладост

10’ Подготовка
12’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 120 г масло на стайна температура
  • 85 г кафява захар
  • 65 г бяла захар
  • 1 средно голямо яйце
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 180 г брашно
  • ½ ч.л. сода
  • 180 г бял шоколад, начупен на парченца

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса и застелете две големи плоски тави за печене с пергаментова хартия.
  2. Разбийте заедно маслото и захарта с миксер. Счупете вътре яйцето и разбийте отново. Накрая сложете последователно ваниловия екстракт, брашното, содата и белия шоколад, заедно с щипка сол, като разбърквате с шпатула.
  3. Оформете сместа на 10 еднакви по големина топки, след което ги стиснете между дланите си, за да станат на плоски бисквити.
  4. Изпечете ги за 10-12 мин., докато придобият златист цвят.
  5. Когато са готови, нека се охладят в тавата и тогава ги прехвърлете върху решетка, за да изстинат напълно.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар кафява захар сода бял шоколад брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче