Необходими продукти:
- 120 г масло на стайна температура
- 85 г кафява захар
- 65 г бяла захар
- 1 средно голямо яйце
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 180 г брашно
- ½ ч.л. сода
- 180 г бял шоколад, начупен на парченца
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса и застелете две големи плоски тави за печене с пергаментова хартия.
- Разбийте заедно маслото и захарта с миксер. Счупете вътре яйцето и разбийте отново. Накрая сложете последователно ваниловия екстракт, брашното, содата и белия шоколад, заедно с щипка сол, като разбърквате с шпатула.
- Оформете сместа на 10 еднакви по големина топки, след което ги стиснете между дланите си, за да станат на плоски бисквити.
- Изпечете ги за 10-12 мин., докато придобият златист цвят.
- Когато са готови, нека се охладят в тавата и тогава ги прехвърлете върху решетка, за да изстинат напълно.
ИЗБРАНО